Lokala trafikföreskrifter
Dispensinformation

2021-05-02 Info till fastighetsÀgare

Fri höjd pÄ 4,5 meter gÀller över vÄra vÀgar.
Det Àr Àven viktigt att vegetation som hÀnger ut över vÀgarna inte fÄr störa gatubelysningen.

2020-08-26 Vi behöver hjÀlpas Ät!

Information till dig som Àr fastighetsÀgare pÄ Donsö:

Förutom att hÄlla vÀgarna i gott skick, Àr Donsö vÀgförenings uppgift att frÀmja trafiksÀkerheten pÄ vÄra vÀgar. Som fastighetsÀgare har du i din tur vissa skyldigheter som gÀller bÄde fordon samt bebyggda och obebyggda tomter. Vi vill dÀrför pÄminna om följande:

-MÄnga, men inte alla, har klippt sina hÀckar sÄ de inte skymmer sikten i korsning, kurva eller utfart. Sex meter frÄn korsning fÄr hÀckens eller staketets höjd inte överstiga 80 cm.

-Fordon skall parkeras pÄ egen tomt. De fÄr inte parkeras pÄ vÀgen eller pÄ sÄdant sÀtt att del av fordonet sticker ut i vÀgen.

-Golfbil, och liknande, Àr endast tillÄtna med eldrift, maxbredd 1,45 meter och maxlÀngd 3,2 meter.

2015-01-10 Gatubelysning

Donsö vÀgförening Àr ej ansvariga för gatubelysningen pÄ Donsö. Vid felanmÀlning hÀnvisas till trafikkontoret Göteborgs Kommun. Tel. 031-3650000

2013-03-23 Info till fastighetsÀgare

Vi ber er tÀnka pÄ att göra fri passage för regn-och smÀltvatten nÀr ni bygger en infart till er tomt över ett befintligt dike.
Detta gÄr till exempel att göra genom att lÀgga ett grovt cementrör eller liknande i diket innan pÄfyllning av fyllmassor görs.
Allt detta för att undvika vattenansamlingar pÄ vÀgen med Ätföljande islager vid minusgrader